Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2021 12:58

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα εγκαίνια του Πεδίου Βολής Στέλιου Στρατή στην 33 Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρευρισκόμαστε σήμερα στη σεμνή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής Στέλιου Στρατή της 33 Μοίρας Καταδρομών.

Αποτελεί μεγάλη τιμή η απόδοση της οφειλόμενης ευγνωμοσύνης σε έναν άξιο επαγγελματία που στήριξε από το δικό του μετερίζι το δύσκολο έργο των Καταδρομών.

Το Πεδίο Βολής, από σήμερα θα αποτελεί ένα χώρο που θα προάγει τη μνήμη του Στέλιου, για να θυμούνται οι επόμενοι, αυτούς που με τις πράξεις κατάφεραν να αφήσουν στο πέρασμά τους κάτι.

Δικαίως, η οικογένεια καμαρώνει για τον λεβέντη της. Δικαίως, η πολυαγαπημένη του σύζυγος και τα πολυαγαπημένα του παιδιά, περπατούν με το κεφάλι ψηλά.

Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής, έχουμε προσκαλέσει και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, η οποία με τη δική της βοήθεια και στήριξη, μας έδωσε αυτό που έχουμε σήμερα.

Οι αυξημένες απαιτήσεις δημιουργίας σοβαρών και επαγγελματικών υποδομών στην 33 Μοίρα Καταδρομών, οι πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις ξένων χωρών, οδήγησαν στη δημιουργία εντός της μονάδας ενός σύγχρονου τυποποιημένου Πεδίου Βολής ελαττωμένης απόστασης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν το 2020, με την κατασκευή  πεδίου βολής μήκους 40 μ. και πλάτους 21μ., όπου μπορούν να εκτελεστούν πέραν του 80% των βολών μάχης ταχείας αντίδρασης με απόλυτη ασφάλεια και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Για την υλοποίησή του και μέσα στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης στην Εθνική Φρουρά, έγινε περιβαλλοντική μελέτη με την οποία δημιουργήθηκαν τρία επίπεδα πράσινων ηχητικών φρακτών με την τοποθέτηση 270 δενδρυλλίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του θορύβου κατά 12 db.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν υποδομές για την προσομοίωση του σύγχρονου πεδίου μάχης με τη κατασκευή συστήματος κινητού και αναδιπλούμενων στόχων όπου ο μαχητής καλείται ν΄ ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις ιδιαίτερα σε  αστικό  περιβάλλον.

Καινοτομία αποτελεί η τοποθέτηση ηχητικού συστήματος υψηλής ισχύος, με το οποίο γίνεται προσομοίωση των συνθηκών μάχης με τον μαχητή να πρέπει ν΄ ανταποκρίνεται κάτω από συνθήκες έντονου στρες. 

Σας ευχαριστώ.

ΕΧ/ΕΧΡ