Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2021 11:31

Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με εκπροσώπους της Λέσχης Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνεχίζοντας τις επαφές του με οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών πραγματοποίησε στις 20 Απριλίου 2021 συνάντηση με τη Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου. Σκοπός της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν και μοτοσικλετιστές από τη Λέσχη Lemesos Harley-Riders,  ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση τρόπων επίλυσης των προβλημάτων οδικής ασφάλειας που οι μοτοσικλετιστές αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη χρήσης εξοπλισμού ασφαλείας και συνεχούς εξειδικευμένης εκπαίδευσης, στην αναθεώρηση των διαδικασιών εξασφάλισης άδειας οδήγησης, στη βελτίωση των υποδομών και στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία που έχει η αμυντική οδήγηση των ευάλωτων χρηστών του δρόμου και ιδιαίτερα των μοτοσικλετιστών.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι στο Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030 έχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι στόχοι που επικεντρώνονται στην ασφαλή χρήση των μηχανοκίνητων δίκυκλων, τους οποίους το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας προωθεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τις πιο πάνω ανάγκες και επεσήμανε ότι οι εισηγήσεις των μοτοσικλετιστών θα ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο των δράσεων αυτών.

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε ότι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας, για τους ευάλωτους χρήστες και ιδιαίτερα για τους μοτοσικλετιστές είναι επιβεβλημένη.  «Για τον λόγο αυτό, ο διάλογος με όλα τα οργανωμένα σύνολα των μοτοσικλετιστών θα συνεχιστεί καθότι συμβάλλει στην επίτευξη του κοινού στόχου της μείωσης των οδικών συγκρούσεων, ιδιαίτερα των θανατηφόρων και των σοβαρών τραυματισμών. Οι μοτοσικλετιστές  γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν και ποιες δράσεις πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια για τους μοτοσικλετιστές» κατέληξε ο κ. Καρούσος.

 

(ΑΤ)