Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2021 17:36

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ενώνοντας τη φωνή μας τόσο με άλλες κυβερνήσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, όσο και με πλήθος φορέων, όπως και με το ευρύτερο ποδοσφαιρόφιλο κοινό, εκφράζουμε απαρέσκεια και αντίθεση στις σκέψεις και πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από μεγάλα συμφέροντα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας για τη δημιουργία ενός «κλειστού ομίλου» ισχυρών ποδοσφαιρικών ομάδων, ο οποίος και θα αποσπαστεί από τις καθιερωμένες διοργανώσεις. 

Η αποστασία από τα καθιερωμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και η δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, με μόνο σκοπό τη μεγιστοποίηση των οικονομικών κερδών, εκτός του ότι απειλεί τις ίδιες τις οργανωμένες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα ήταν επιζήμια για το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποδοσφαίρου ως αθλήματος. Ταυτόχρονα, προσβάλλει και την παραδοσιακή σχέση και τους συναισθηματικούς δεσμούς των ποδοσφαιρόφιλων με τα ποδοσφαιρικά σωματεία, όπως επίσης και τη βιωματική σχέση που έχουν με την άμιλλα και τον ανοιχτό ανταγωνισμό, στο πλαίσιο των συλλογικών διοργανώσεων.

Αυτή η πρωτοβουλία φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, αλλά δεν παύει να εκπροσωπεί ένα κίνδυνο που θα μπορούσε να παρασύρει το ποδόσφαιρο σε ανεπιθύμητες ατραπούς και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει οριστικά να εγκαταλειφθεί.     

ΙΠ