Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2021 14:25

Παρέμβαση βουλεύτριας κας Σκεύης Κούτρα-Κουκουμά σε συνάντηση με θέμα «Φυλετικά ευαισθητοποιημένα κοινοβούλια και μεταρρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στο φύλο»

Η κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση και μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ των Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Φυλετικά ευαισθητοποιημένα κοινοβούλια και μεταρρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στο φύλο». Επρόκειτο για την τελευταία από τρεις συναντήσεις, που συνδιοργάνωσαν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και η UN Women, στα πλαίσια του «Διακοινοβουλευτικού Διαλόγου για την Ανάκαμψη που Ανταποκρίνεται στο Φύλο μετά τον COVID-19».

Σε παρέμβασή της, η κα Κουκουμά επεσήμανε ότι, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο έναν χρόνο λόγω της πανδημίας, η Κυπριακή Βουλή προχώρησε σε σημαντικές νομικές μεταρρυθμίσεις για θέματα φύλου, όπως είναι η ποινικοποίηση του σεξισμού, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τον βιασμό και η επικείμενη υιοθέτηση νόμου, στον οποίο ενσωματώνονται οι πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Η δημόσια συζήτηση των εν λόγω μεταρρυθμίσεων, σημείωσε η Κύπρια βουλευτής, προκάλεσε γενικότερη ευαισθητοποίηση στην κοινή γνώμη για θέματα φύλου.

Η κα Κουκουμά ανέφερε, εξάλλου, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έλαβε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα κατά της πανδημίας για την ασφάλεια των μελών και του προσωπικού της. Τόνισε δε τη σημασία του να συμπεριληφθεί ο παράγοντας φύλο στους σχεδιασμούς για αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και για ανάκαμψη.

(ΜΓ/ΣΧ)