Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2021 10:22

Ανακοίνωση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τη λειτουργία Προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας

Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπως προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων για μικρή περίοδο με στόχο τη μερική αναχαίτιση της αυξανόμενης μετάδοσης του SARS-CoV-2, που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, στις 5 το πρωί, μέχρι και την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, τα μεσάνυκτα, καθώς και το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερ. 23/4/2021, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

  • Όλα τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, που λειτουργούν παγκύπρια, είτε από ιδιώτες, είτε από μη κυβερνητικούς φορείς, που εξυπηρετούν παιδιά σχολικής ηλικίας, αναστέλλουν τη λειτουργία τους.
  • Τα Κέντρα Ενηλίκων Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία καθώς επίσης και τα Κέντρα Ενηλίκων Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν ηλικιωμένους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ωστόσο, προτρέπονται οι οικείοι των εξυπηρετουμένων στα πιο πάνω Κέντρα όπως, όπου υπάρχει η δυνατότητα, παραμείνουν στο σπίτι τους. Νοείται ότι, οι έξοδοι των ατόμων θα πρέπει να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
  • Οι Κατ’ Οίκον Φροντιστές και οι Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον Φροντίδας θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, νοουμένου ότι, θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
  • Οι Κατ’ Οίκον Παιδοκόμοι θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, μόνο στις περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό περιβάλλον για να αναλάβει τη φροντίδα τους, νοουμένου ότι, θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Από την 10η Μαΐου 2021, αίρονται τα πιο πάνω μέτρα και επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα,  εκτός  αν προκύψουν νέα δεδομένα για τα οποία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

(ΜΓ)