Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2021 08:35

Ολοκλήρωση επίσκεψης Υπουργού Άμυνας στην Αρμενία

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 25 Απριλίου η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην Αρμενία, όπου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο κ. Πετρίδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Γερεβάν, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και παρευρέθηκε σε έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στην Αρμενική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Υπουργός Άμυνας σε χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα θύματα της γενοκτονίας δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν και δεν πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί για αυτή τη φρικτή και αποτρόπαια πράξη. «Με την παρουσία μας εδώ, αποτίουμε φόρο τιμής στους Αρμένιους απανταχού της γης για την ισχυρή αποφασιστικότητα και αντοχή τους. Είναι αδιανόητο οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος εναντίον των Αρμενίων, και κατά της πολιτισμένης ανθρωπότητας, να αρνούνται τις ενέργειές τους και να αψηφούν τις εκκλήσεις για αναγνώριση της γενοκτονίας που διέπραξαν», επεσήμανε ο κ. Πετρίδης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Γερεβάν, ο κ. Πετρίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Armen Sarkissian, τον Πρωθυπουργό κ. Nikol Pashinyan, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ararat Mirzoyan, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ara Aivazian και τον Υπουργό Άμυνας κ. Vagharshak Harutynyan.

Ο κ. Πετρίδης σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Αρμενίας αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα που διατηρούν διαχρονικά οι δύο χώρες και μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης και στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρμενία.

Απ’ την πλευρά του, ο Πρόεδρος  της Αρμενίας κ. Armen Sarkissian εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική στήριξη προς τη χώρα του και τη συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνές επίπεδο και σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και μεταξύ των αντίστοιχων οργανώσεων των αποδήμων.

Σημειώνεται ότι κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας συζητήθηκε η στρατιωτική και αμυντική συνεργασία που διατηρούν οι δύο χώρες και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους. Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας σε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας.

ΕΧ/ΣΧ