Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-05-2021 10:36

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Βάσο Λυσσαρίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον Βάσο Λυσσαρίδη, στο Ίδρυμα «Βάσος Λυσσαρίδης», στη Λευκωσία. 

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Με την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη, η χώρα μας χάνει έναν ηγέτη που έβαλε τη δική του σφραγίδα σε κάθε μεγάλη και μικρή στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδας μας.

Η χώρα χάνει έναν ηγέτη που αποτελούσε παράδειγμα αγωνιστικής στάσης, άκαμπτου σε θέματα αρχών και πιστού στο δίκαιο του λαού.

Με την απώλεια του Βάσου Λυσσαρίδη κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση από τον αποικιακό ζυγό και οικοδόμησαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ως πολιτικός που είχα το προνόμιο να ζήσω από κοντά και να συνεργαστώ με τον Βάσο Λυσσαρίδη, αισθάνομαι βαριά την απώλεια του ηγέτη που με τα οράματα και τη δράση του, ως αγωνιστής στους εθνικούς αγώνες,  ως Αρχηγός της ΕΔΕΚ, ως βουλευτής για δεκαετίες και ως Πρόεδρος της Βουλής,  υπήρξε ένας εκ των ελαχίστων που καθόρισαν σε τόσο μεγάλο βαθμό την ταυτότητα της χώρας μας. Αιωνία του η μνήμη».

ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ