Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2021 15:06

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα και έχοντας ως γνώμονα την προώθηση της ασφάλειας των παιδιών, πραγματοποίησε την περίοδο 12/4/2021 – 23/4/2021 εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια.

Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 118 καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Εντοπίστηκαν πέντε παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε δύο περιπτώσεις έγιναν γραπτές συστάσεις στους οικονομικούς φορείς.  Περαιτέρω, σε άλλες 16περιπτώσεις έγιναν προφορικές συστάσεις στους οικονομικούς φορείς. Τα παιχνίδια που έχουν αποσυρθεί από την αγορά φαίνονται στην επόμενη σελίδα.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για τυχόν παιχνίδια που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται. Υπενθυμίζεται τέλος, ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.consumer.gov.cy έχει αναρτηθεί το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο  τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200928/929
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

 Για τον κατάλογο με τα παιδικά παιχνίδια, πατήστε εδώ.