Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2021 19:38

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΑΚΕΛ

Είναι για άλλη μια φορά που με λύπη ακούμε το ΑΚΕΛ να κατηγορεί την Κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό, στην απέλπιδα προσπάθειά του για συσπείρωση των οπαδών τους σε μια δύσκολη, ομολογουμένως, εκλογική διαδικασία που έπεται για το ΑΚΕΛ.

Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματές του ΑΚΕΛ έχει εξάλλου πει ότι με την απόφαση για χρήση της ονομασίας του κόμματος του όπως είναι εγγεγραμμένο, περιορίζεται η «πολυσυλλεκτικότητα» του!

Την ίδια ώρα που εξαπολύει μύδρους κατά της Κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόφαση έχει ληφθεί στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας.

Επιστρέφουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας και αυταρχισμού στο ΑΚΕΛ που παραγνωρίζει νομοθεσίες που το ίδιο έχει ψηφίσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το ΑΚΕΛ περιφρονεί νομικές γνωματεύσεις και νόμους, κατά το δοκούν.

Είναι γνωστό ότι μετά τη σχετική γνωμάτευση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε έκτακτη ειδική συνεδρία του νομοσχέδιο, με το οποίο τα κόμματα, περιλαμβανομένου του ΑΚΕΛ, θα μπορούσαν κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές να κατέλθουν με την ονομασία που χρησιμοποίησαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, δίδοντας έτσι προσωρινή λύση στο θέμα, ενώ παράλληλα τα κόμματα θα μπορούσαν να προχωρήσουν είτε με την προσωρινή αλλαγή της ονομασίας τους είτε με τροποποίηση τη σχετικής νομοθεσίας, όπως θα έκριναν σκόπιμο, όταν θα συγκροτείτο η νέα Βουλή.

Η απάντηση του ΑΚΕΛ ήταν να απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση επί του νομοσχεδίου και να το καταψηφίσει, επιλέγοντας ξανά τον δρόμο μιας αχρείαστης σύγκρουσης και δημιουργώντας πολιτικά ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, για μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογική εκμετάλλευση, επιδίδεται σε μια αχρείαστη και ζημιογόνα αντιπαράθεση.

(ΡΜ/ΕΚ)