Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2021 15:52

Τηλεσυνάντηση Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Ευρωπαϊκό Φορέα για την Ειδική Αγωγή και την Ενταξιακή Εκπαίδευση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, τηλεσυνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με την Ομάδα Εργασίας και τους εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την ετοιμασία του προσχεδίου της νομοθεσίας και των κανονισμών για τη μεταρρύθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της προόδου που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, καθώς και η ανάλυση και συζήτηση των κυριότερων προνοιών που περιλαμβάνει η νέα νομοθεσία. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθυντής  του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική Αγωγή και την Ενταξιακή Εκπαίδευση, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Υπουργείου. Ο Υπουργός, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που μας παρέχεται εδώ και τρία χρόνια, τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου, η οποία αναμένεται στο τέλος του ερχόμενου Ιούνη. Ανέφερε ακόμη ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας και την ενίσχυση της ειδικής εκπαίδευσης, προσβλέποντας και επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός υπέβαλε προς τους εμπειρογνώμονες και μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν από την πρακτική, σε σχέση και με την προσέγγιση της  Ενιαίας Εκπαίδευσης,  προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα που έχουν καταγραφεί και να εξευρεθούν τρόποι βελτίωσης.

Το προσχέδιο των κανονισμών στηρίζεται στο κείμενο των τελικών συστάσεων, οι οποίες διαμορφώθηκαν ως αποτέλεσμα των συναντήσεων των Ομάδων Εργασίας, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων. Μόλις ο Ευρωπαϊκός Φορέας υποβάλει τα δύο κείμενα (νομοσχέδιο και κανονισμοί), αυτά θα αποσταλούν στους φορείς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις απόψεις τους, ώστε αυτές να ληφθούν υπόψη προτού τα τελικά προσχέδια υποβληθούν στην Αρμόδια Αρχή. Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και υποβλήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Φορέα για την Ειδική Αγωγή και την Ενταξιακή Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 ΙΠ