Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2021 12:10

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εργασίες μικροσκάμματος για τοποθέτηση καλωδίων

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι σε τμήμα του παλαιού δρόμου Πάφου - Λεμεσού (Β6) μήκους 1100 μέτρων από την Επισκοπή Λεμεσού και μέχρι την έξοδο του αυτοκινητόδρομου παρά τη γέφυρα Ερήμης, έχουν αρχίσει εργασίες μικροσκάμματος από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τοποθέτηση καλωδίων.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 4/6/2021 και θα εκτελούνται από τις 07:00 μέχρι τις 16:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου - Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η νότια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λεμεσό σε μήκος 80 μ. περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα “STOP & GO”.

2. Εργασίες ποτίσματος των φυτών των κεντρικών νησίδων σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παραλίμνι

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την Δευτέρα 31/05/2021 μέχρι και την Τετάρτη 02/6/2021, μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:00, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παραλίμνι, της επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες ποτίσματος των φυτών των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρική νησίδας του αυτοκινητόδρομου, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς  μέχρι και την έξοδο προς Ξυλοτύμπου, από την μια κατεύθυνση για μήκος 1500 μέτρων περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων σε αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 31/05/2021 - 30/06/2021,στους ακόλουθους αυτοκινητόδρομους της επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών:

α) Δευτέρα με Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 08:30 - 17:00, στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παραλίμνι και Λάρνακας - Λευκωσίας,από τον κυκλικό κόμβο αεροδρομίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και ακολούθως προς Λευκωσία,

β) Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:30 - 17:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Κοφίνου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρική νησίδας, και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

4. Κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού στον παλιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότιτην περίοδο 27/05/2021 - 30/07/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, στον παλιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού, μεταξύ των ωρών 07:00 - 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού, από την ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’ μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 650 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. 

(ΜΓ/ΕΧΡ)