Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2021 14:36

Έναρξη υλοποίησης Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων αδέσποτων γάτων για το 2021

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανακοινώνουν ότι άρχισε την 1η Ιουνίου 2021 η υλοποίηση του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων 2021, με προϋπολογισμό €75.000.

Μέχρι στιγμής, εντός του 2020 στειρώθηκαν 1524 γάτες μέσω του Σχεδίου Στειρώσεων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι από μία μη-στειρωμένη γάτα και τους απογόνους της μπορούν να γεννηθούν περίπου 12,000 γατιά σε πέντε χρόνια, διαφαίνεται η μεγάλη σημασία του προγράμματος.

Την υλοποίηση του Σχεδίου θα αναλάβουν τα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία, σε συνεργασία με τους Φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και εγγεγραμμένες Φιλοζωικές Οργανώσεις).

Υπενθυμίζεται ότι μεμονωμένα άτομα και μη εγγεγραμμένες ομάδες που δρουν ως εθελοντές φροντίζοντας πολλά ζώα, μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μέσω των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή εγγεγραμμένων Φιλοζωικών Οργανώσεων, των οποίων τα ονόματα βρίσκονται αναρτημένα σε κατάλογο στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.  

(ΜΑΚ)