Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-06-2021 13:33

Χαιρετισμός της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Έμιλυς Γιολίτη στην τελετή βράβευσης μελών της Αστυνομίας στην Αστυνομική Ακαδημία

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε μια εποχή κατά την οποία η ευθύνη για διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας, βαραίνει ακόμη περισσότερο τους ώμους της Αστυνομίας. Η πανδημία του τελευταίου ενάμιση χρόνου, μας δίδαξε πολλά, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε και τον ουσιαστικό ρόλο που έχει να επιτελέσει η Αστυνομία στην κοινωνική συνοχή. Παρά το γεγονός ότι συχνά ξεχνούμε να συμπεριλάβουμε τα μέλη της Αστυνομίας στους ήρωες της πρώτης γραμμής που έδωσαν τον αγώνα κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι αλήθεια ότι ολόκληρο το σώμα ανταποκρίθηκε με πλήρη επάρκεια και αρτιότητα, αναλαμβάνοντας μια αποστολή πρωτόγνωρη και συνάμα περίπλοκη. Θέλω λοιπόν δραττόμενη της ευκαιρίας αυτής, να εκφράσω τις ευχαριστίες της Πολιτείας προς την Αστυνομία για την συνδρομή της στην όλη προσπάθεια, που είχε ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα όλο και πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητά μας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη δυνατότητα που έχουμε σήμερα να επιβραβεύσουμε τα μέλη εκείνα της Αστυνομίας που υπερέβαλαν εαυτόν, ξεπέρασαν τα όρια της απλής εκπλήρωσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και διακρίθηκαν ως πρότυπα αριστείας. Σε μια εποχή που δυστυχώς κυριαρχεί η τάση της ισοπέδωσης είναι σημαντικό να τυγχάνει αναγνώρισης τόσο ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων, όσο και η επίδειξη υψηλού επαγγελματισμού. Η εκδήλωση αυτή δίνει την ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα σε όλα τα μέλη της Αστυνομίας ότι η ηγεσία του σώματος αλλά και η Πολιτεία, αναγνωρίζει και επιβραβεύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αφοσίωση στο καθήκον και την προσήλωση στην επαγγελματική διάκριση.

Από τις επάλξεις της διαφύλαξης των αρχών, των αξιών, των θεσμών και των νόμων του κράτους, καλείται σήμερα η Αστυνομία περισσότερο από ποτέ, να αγωνιστεί σκληρά και αποφασιστικά για τη δικαιοσύνη και τη νομιμότητα. Η Πολιτεία αναγνωρίζει τις δυσκολίες στη διεκπεραίωση του έργου της Αστυνομίας και προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αποφασιστική συμβολή της στον αγώνα για τη διατήρηση της έννομης τάξης και ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό εργάζεται σε συνεργασία με την ηγεσία του σώματος με στόχο τη δημιουργία μιας Αστυνομίας αναβαθμισμένης τόσο σε ικανότητες, όσο και σε αξία. Είμαι σίγουρη ότι η δρομολογούμενη αναδιοργάνωση του Σώματος, θα βασίζεται στην εμπέδωση του αισθήματος της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας εντός της Αστυνομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα για έμπρακτη αναγνώριση των στοιχείων τα οποία σήμερα επιβραβεύουμε, δημιουργώντας επιπρόσθετα κίνητρα στα μέλη της Αστυνομίας, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Προτού κλείσω, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους πρωτεύσαντες και διακριθέντες και να τους διαβεβαιώσω ότι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον. Είμαστε όλοι περήφανοι για εσάς και ελπίζουμε ότι η δική σας επιτυχία θα αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους. Συγχαρητήρια και πάλι.

 

(ΙΚ/ΕΧΡ)