Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2021 13:15

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου μεταβαίνει αύριο, 1η Ιουλίου 2021, στη Βενετία, για να συμμετάσχει, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην 127η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου (Επιτροπή της Βενετίας).

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης θα είναι η συνεργασία της Επιτροπής της Βενετίας και της ΚΣΣΕ στην εξέταση νομοθεσιών, που θέσπισαν πρόσφατα η Ρωσική Δούμα και η Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει σχετική εισήγηση, ειδικότερα όσον αφορά τη συμβατότητα των νομοθεσιών αυτών με το διεθνές νομικό πλαίσιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, θα συζητηθούν επίσης γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής της Βενετίας, οι οποίες αφορούν σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια που τροποποιούν εκλογικούς και άλλους βασικούς νόμους σε αριθμό κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και που ενδεχομένως να υπονομεύουν υπάρχουσες συμβατικές υποχρεώσεις των κρατών ή/και πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

(ΜΓ/ΕΧΡ)