Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2018 12:01

Χαιρετισμός Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στην τελετή απονομής του σήματος "Green Office" στο ΓΤΠ

Ο λόγος διοργάνωσης αυτής της σημερινής εκδήλωσης είναι απλός. Καθόλου απλή όμως δεν ήταν η διαδρομή μας τους τελευταίους μήνες. Μιας διαδρομής που όλα τα στελέχη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) διάνυσαν ομαδικά και αποτελεσματικά, έτσι ώστε το Γραφείο μας να παραλαμβάνει σήμερα επισήμως το οικολογικό σήμα Green Office και να καθίσταται το πρώτο Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας που τυγχάνει αυτής της τιμής. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους και όλες για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει.

Ξεκινήσαμε αυτό μας το ταξίδι στα μέσα του 2017 μετά από εισήγηση της κας Ιωάννας Παναγιώτου, σε μια περιβαλλοντική προσπάθεια να καταστήσουμε το ΓΤΠ σε ένα πιο δυνατό και πιο οικολογικό εργασιακό χώρο. Επιγραμματικά να αναφέρω ότι εφαρμόζουμε πλήρη ανακύκλωση πλαστικών προϊόντων, χαρτιού και μπαταριών και συλλέγουμε πλαστικά πώματα. Επίσης, όλο το ΓΤΠ λειτουργεί με λαμπτήρες LED, καθώς και σύστημα εξοικονόμησης νερού στις τουαλέτες ενώ τηρείται αυστηρά η χρήση ασφαλών προς την υγεία και το περιβάλλον χημικών προϊόντων καθαρισμού.

Επιπρόσθετα, σε μια άλλη μας συνεργασία συλλέγουμε κουτιά αλουμινίου για υποβοήθηση του εθελοντικού έργου του οργανισμού «CANS FOR KIDS» με τον ειδικό κάλαθο συλλογής των κουτιών που τοποθετήσαμε να εξυπηρετεί και τα γειτνιάζοντα Τμήματα και Υπηρεσίες, αλλά και τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα όμως θα ήθελα να δούμε ένα μικρό ενημερωτικό φιλμάκι που ετοιμάσαμε.

Η σημερινή τελετή αποτελεί απόδειξη της σημασίας που δίνεται από το Γραφείο μας στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από πιθανή αλόγιστη χρήση ενέργειας και υλικών, αλλά και την εξοικονόμηση των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη. Επιπλέον, όμως, θέλουμε σήμερα να δώσουμε ένα παράδειγμα που θα ακολουθήσουν τόσο τα υπόλοιπα Τμήματα, Υπηρεσίες και Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Γιατί θέλουμε κάθε μέρα να δίνουμε την ευκαιρία στην Κύπρο να γίνεται ακόμη καλύτερη.

(ΑΜ/ΜΓ)