Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-10-2021 20:02

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας κ. Alen Simonyan φθάνει στην Κύπρο την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου. Ο κ. Simonyan ηγείται αντιπροσωπίας αποτελούμενης από τους βουλευτές κ.κ. Sisak Gabrielyan, Babken Tunyan και Vahagn Aleksanyan και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας. Την αντιπροσωπία συνοδεύει ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Fadey Charchoghlyan.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Αρμένικης Εθνοσυνέλευσης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων / Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αρμενίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Χωριστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, καθώς και με τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου και τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο γεύμα προς τιμήν του Αρμένιου ομολόγου της. Η αρμενική αντιπροσωπία θα επισκεφθεί, τέλος, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και την περιοχή της Δερύνειας καθώς και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον κ. Simonyan θα υποδεχθεί και θα κατευοδώσει εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κοσμήτορας του Σώματος κ. Χρίστος Ορφανίδης και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.


(ΜΒ)