Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-11-2021 07:56

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο του 2021

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2021 είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 σε συνέχεια του πολύ υψηλού ρυθμού ανάπτυξης του 2ου τριμήνου της τάξης του 13,3%.

Ο ρυθμός αυτός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υψηλότερους ανάμεσα στα κράτη μέλη και πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ που είναι 3,7% και 3,9% αντίστοιχα.

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για συνέχιση των θετικών προοπτικών και κατά το 4ο τρίμηνο του 2021. Η επίδοση κατά το 1ο ενιάμηνο είναι πολύ κοντά στις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για όλο το 2021 και προδιαγράφεται ότι η κυπριακή οικονομία το 2021 θα επιταχυνθεί με ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 5,5%.

Με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 5,5% για το 2021, η κυπριακή οικονομία θα είναι μία από τις λίγες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρυθμός θα υπερκαλύψει τις απώλειες του 2020.

Με ορθολογιστική οικονομική πολιτική και συνετή υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η κυπριακή οικονομία θα είναι σε θέση να πετύχει και να διατηρήσει την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση στους υψηλούς ρυθμούς που υπήρχαν προ πανδημίας.

(ΜΓ/ΕΧΡ)