Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2021 08:51

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα – 19 Νοεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες. Η γιορτή αυτή στις 19 Νοεμβρίου, έχει δημιουργηθεί για να υπενθυμίζει τη συνεισφορά των ανδρών στον πολιτισμό και ειδικότερα στην οικογένεια, στο γάμο και τη φροντίδα των παιδιών τους.

Επιπρόσθετα, η μέρα αυτή τιμά όλους τους άνδρες που έχουν συμβάλει σε θετικές εξελίξεις και αλλαγές, ενώ στοχεύει να ευαισθητοποιήσει όλους/όλες για ζητήματα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι άνδρες.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών και τονίζει ότι τη μέρα αυτή γιορτάζουμε τη θετική αξία που προσφέρουν οι άνδρες στην κοινωνία μας αλλά και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ένας από τους έξι πυλώνες της Παγκόσμιας Ημέρας του Άνδρα είναι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των φύλων και η προώθηση της ισότητας των φύλων όχι μόνο για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες. «Καλύτερες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών» το μήνυμα για το έτος 2021.

Η κα Αντωνίου τονίζει ότι άνδρες και γυναίκες, οφείλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για μια δίκαιη και ασφαλή κοινωνία, που θα δίνει σε όλους την ευκαιρία να ευημερήσουν. Άλλωστε όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι, «Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που αναζητούμε».

(ΝΓ/ΙΚ)