Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2021 14:09

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του, όπως η αγροτική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κώστας Καδής ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβη για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τις σχέσεις συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με τα αντίστοιχα Ελληνικά Υπουργεία και άλλους ελλαδικούς φορείς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για συντονισμό των χωρών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η οποία υποστηρίζεται και από την Ελληνική Κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης ζητημάτων διμερούς εμπορίου, ο κ. Καδής έκανε αναφορά στη στενή συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση των κυπριακών προϊόντων στην ελληνική αγορά και των ελληνικών προϊόντων, αντίστοιχα, και στην κυπριακή αγορά. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στο παραεμπόριο της κυπριακής πατάτας στην αγορά της Ελλάδας, που προκαλείται από την παράνομη ανάμειξη κυπριακών πατατών με πατάτες άλλων προελεύσεων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες δράσεις, σε στενή συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων, με στόχο την οριστική επίλυσή του. 

Κατά τη συνάντηση, οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αδιάλειπτη και παραγωγική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας τονίζοντας τη βούληση των δύο πλευρών για περαιτέρω ενδυνάμωσή της με την προώθηση επισκέψεων και συνεργασιών, με στόχο την καλύτερη διαχείριση κοινών προκλήσεων όπως είναι, μεταξύ άλλων, η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, η διατήρησης της βιοποικιλότητας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η  ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοκηλίδες κτλ.

(MAK)