Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-11-2021 15:03

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο κ. Vladimír Němec

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη στάση αρχών που διαχρονικά τηρεί η Τσεχία στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες για επίλυσή του. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων των ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Αναφερόμενη στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση «δύο κρατών», δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο Τσέχος Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση στήριξης της χώρας του υπέρ της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Τσεχίας και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η οποία θα συμβάλει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε σημαντικούς τομείς προς όφελος των δύο λαών. Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Τσεχίας, σε όλα τα επίπεδα.


(ΜΒ/ΕΧΡ)