Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-11-2021 10:42

Αντιπροσωπία της Βουλής στην 143η Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί για τη Μαδρίτη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 143ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν από 26 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021. 

Την αντιπροσωπία αποτελούν οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κ. Μάριος Καρογιάν και κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Αυγούστα Χρίστου και ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Κουλλαπής.

Κύριο θέμα της Διάσκεψης είναι «οι σύγχρονες προκλήσεις για τη δημοκρατία: ξεπερνώντας τον διχασμό και οικοδομώντας κοινότητες». Άλλα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι η διεθνής νομοθεσία για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «Η Κοινή μας Ατζέντα» και ο σχεδιασμός στρατηγικής για τη θέσπιση νομοθεσίας που να ενσωματώνει τη διάσταση του φύλου.  

Ο κ. Καρογιάν και η κα Ατταλίδου μεταβαίνουν αύριο στη Μαδρίτη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεδρία της Γεωπολιτικής Ομάδας «12+», που θα προηγηθεί της έναρξης των εργασιών της Συνέλευσης.

ΕΧ/ΣΧ

Σχετικά Ανακοινωθέντα