Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-11-2021 15:39

Επίσκεψη στη Κύπρο θα πραγματοποιήσει Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας (ΟΦ) Γαλλίας-Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση φθάνει την Κυριακή το απόγευμα στην Κύπρο για πραγματοποίηση επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων. Της αντιπροσωπίας ηγείται η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου κα Nadia Essayan. Στην αντιπροσωπία μετέχουν τα μέλη της ΟΦ, βουλεύτριες κα Florence Granjus και κα Sophie Mette.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η Γαλλική αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της ΟΦ, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή και με τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου, κ. Χρύσανθο Ζανέττο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια. Περαιτέρω, η αντιπροσωπία θα επισκεφθεί το Γαλλο-κυπριακό σχολείο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Κύπρου.

Την αντιπροσωπία θα συνοδεύσει ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας κ. Κώστας Μαυρίδης σε ξενάγηση στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ τα μέλη της αντιπροσωπίας θα παρακαθίσουν σε χωριστά γεύματα με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και με βουλευτές Λευκωσίας και Πάφου.

(ΝΓ/ΣΧ)