Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2022 16:18

1ο Παγκόσμιο Βραβείο στον Διαγωνισμό Αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ανακοινώνει ότι η μαθήτρια Λεώνη Μπέλα Βασιλείου, του Γυμνασίου Αραδίππου, κέρδισε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων με θέμα: "Our actions are our future - Better production, better nutrition, a better environment and a better life" (Οι δράσεις μας είναι το μέλλον μας - Καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή).  Η μαθήτρια με την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση της καθηγήτριας της Οικιακής Οικονομίας κατάφερε να εξασφαλίσει αυτή την αξιέπαινη παγκόσμια διάκριση.

Για τη συγκεκριμένη δράση (Διαγωνισμός Αφίσας) τα σχολεία ενημερώθηκαν με σχετική εγκύκλιο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ανατέθηκε προαιρετικά στους/στις καθηγητές/καθηγήτριες Οικιακής Οικονομίας των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης από την ΕΜΕ Οικιακής Οικονομίας. Η δράση αυτή ήταν μία από τις προτεινόμενες δραστηριότητες του “FAO” (Food and Agriculture Organization) για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων. Η συλλογική δράση σε 150 χώρες είναι αυτή που καθιστά την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων μία από τις πιο σημαντικές ημέρες του ημερολογίου του ΟΗΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ενθαρρύνει δραστηριότητες, που προωθούν τους εκπαιδευτικούς στόχους που σχετίζονται με την ανάπτυξη υγιεινού τρόπου ζωής και στοχεύει στο να βοηθήσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες να διαμορφώσουν στάσεις υγιεινής διατροφής, αλλά και να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να κάνουν επιλογές που βελτιώνουν την υγεία, προάγουν την ευεξία και προλαβαίνουν ασθένειες και προβλήματα υγείας.

ΙΠ

Σχετικά Ανακοινωθέντα