Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-01-2022 09:48

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Γ. Λουκαΐδη σε συζήτηση για τη συμβατότητα του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών εργασιών της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), το μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευσης, βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης συμμετείχε σε συζήτηση για τη συμβατότητα του νέου Συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη Μετανάστευση και το Άσυλο με το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Ο κ. Λουκαΐδης επέκρινε ενέργειες που σκοπούν στη στρατικοποίηση των εξωτερικών συνόρων και στην περιχαράκωση της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι η άρνηση παροχής ασύλου και η παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Η δαιμονοποίηση των μεταναστών και η εργαλοποίησή τους για πολιτικούς σκοπούς, υπογράμμισε ο κ. Λουκαΐδης, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημοκρατία και πλήττει την κοινωνική συνοχή. Αντί να στοχεύουμε στην αναχαίτηση των μεταναστευτικών ροών, τόνισε, θα πρέπει να αναλογιστούμε τα αίτια που τις προκαλούν και να παράσχουμε, στη βάση της αλληλεγγύης, κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που είναι πολλαπλά ευάλωτοι και εκτεθειμένοι και που στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η θέσπιση μηχανισμών ελέγχου και εποπτείας της τήρησης από τα κράτη μέλη των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που αφορούν στην αξιοπρεπή μεταχείριση των προσφύγων και των μεταναστών, είναι πολύ σημαντική, κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης. 

ΕΧ/ΣΧ