Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2022 13:04

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου για την κατασκευή οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που υπογράψαμε σήμερα το Συμβόλαιο για το έργο κατασκευής του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι και του οδικού δικτύου σύνδεσης με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Το Έργο ανατέθηκε, μετά από διαγωνισμό, στην εταιρεία Ιacovou Brothers (Constructions) Ltd, έναντι δαπάνης €9.1 εκατομμυρίων (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ). Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2022, με διάρκεια εκτέλεσης 19 μήνες.

Το Έργο βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού και περιλαμβάνει τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, την οδό Τάσου Ισαάκ και τέσσερις νέες ράμπες από και προς τον αυτοκινητόδρομο (Α6) σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια.

Συγκεκριμένα, αφορά τη βελτίωση / ανακατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι, τη δημιουργία ραμπών εισόδου / εξόδου από και προς το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, καθώς και τη δημιουργία τριών νέων κυκλικών κόμβων.

Το Έργο θα εκτελεστεί τμηματικά σε τρεις διαδοχικές φάσεις.

Η α’ φάση θα έχει διάρκεια εννέα μήνες και περιλαμβάνει τις πιο κάτω κατασκευαστικές εργασίες:

  • Κατασκευή ράμπας εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Ερήμη, με συμβολή προτεραιότητας στην οδό Βορείου Ηπείρου.
  • Κατασκευή ράμπας εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό με συμβολή προτεραιότητας στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.
  • Βελτίωση / διαπλάτυνση και επέκταση της οδού Σπύρου Κυπριανού.
  • Βελτίωση της οδού Τάσου Ισαάκ από τη Χ.Θ. 0+000 μέχρι 0+470 περίπου.
  • Κατασκευαστικές εργασίες σε υφιστάμενο δίκτυο εκτός ορίων έργου.

Η β’ φάση θα έχει διάρκεια έξι μήνες και περιλαμβάνει τις πιο κάτω κατασκευαστικές εργασίες:

  • Βελτίωση της οδού Τάσου Ισαάκ από τη Χ.Θ. 0+470 μέχρι τέλος περίπου.
  • Κατασκευή ράμπας εισόδου από τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού προς τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό.

Η γ’ φάση θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει τις πιο κάτω κατασκευαστικές εργασίες:

  • Κατασκευή ράμπας εισόδου από την οδό Τάσου Ισαάκ προς τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό.
  • Πέταλο επαναστροφής στο τέρμα της οδού Λόφου.
  • Υπόγεια Διάβαση Πεζών.

Κυρίες και Κύριοι,

Το νέο στάδιο ποδοσφαίρου που βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή του Κολοσσίου αποτελεί εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως έργο που θα αναβαθμίσει την Επαρχία της Λεμεσού, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη δημιουργία όλων των υποστηρικτικών κατασκευαστικών έργων που θα το πλαισιώσουν και θα εξυπηρετούν καλύτερα τόσο τους φιλάθλους όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη να βλέπουν τις εξαγγελίες να γίνονται πράξεις και να μετουσιώνονται σε έργα, διασφαλίζοντας ότι θα είναι προς όφελός τους. Είμαι βέβαιος ότι η Ανάδοχος Εταιρεία, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου, θα εργαστούν εντατικά, ώστε να τηρηθούν τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και να υλοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του σημαντικού αυτού έργου.

Σας ευχαριστώ.

(ΜΚΥ)