Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2022 11:48

Οδικές εργασίες στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, από η ώρα 8.00 το βράδυ μέχρι τις 8.00 το πρωί της επόμενης μέρας, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, η μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία, 500 μέτρα πριν την έξοδο προς παρακαμπτήριο Τσερίου παρά τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, θα είναι κλειστές για την τροχαία κίνηση σε μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση από Λεμεσό προς Λευκωσία, θα διεξάγεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας προς Λευκωσία. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο παλιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία από την έξοδο Κοτσιάτη μέχρι την είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Λατσιών. Η κυκλοφορία από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό θα είναι απρόσκοπτη.

Με τη συμπλήρωση των εργασιών σε μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οι λωρίδες θα είναι μετατοπισμένες στην ανατολική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Η κυκλοφορία από την έξοδο της βιομηχανικής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου θα είναι κλειστή. Η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία, θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC.

Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίνεται χαρτογραφικά απεικόνιση της τελικής διευθέτησης που θα ισχύει για περίοδο πέντε μηνών περίπου.

 

(ΙΚ)