Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2022 19:47

Κοινή Δήλωση Τηλεδιάσκεψης Υπουργών Εξωτερικών 3+1

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Κράτους του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη για να επιβεβαιώσουν την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο, οι Υπουργοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη μορφή 3+1 και αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, της δράσης για το κλίμα, της ετοιμότητας για αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συμβάλλοντας στην ανθεκτικότητα, την ενεργειακή ασφάλεια και τη διασυνδεσιμότητα στην περιοχή.

Οι 3+1 υποστηρίζουν πρόσθετες πρωτοβουλίες όπως η Σύνοδος Κορυφής του Negev για την προώθηση της συνεργασίας στην περιοχή.

Οι Υπουργοί καταδίκασαν τις πρόσφατες αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, όπως η τρομοκρατική επίθεση της 5ης Μαΐου στο Elad.

Οι Υπουργοί αποφάσισαν να αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη με απτά παραδοτέα για το επόμενο έτος και να προετοιμάσουν το έδαφος για μια επόμενη συνάντηση πριν από το τέλος του 2022.

 

(MB)