Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2022 10:06

Γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Ιωσήφ αναφορικά με την ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πολλά και σημαντικά θέματα έχει για την ερχόμενη εβδομάδα στη γεμάτη ατζέντα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Το παραχθέν έργο της Κυβέρνησης στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνάρτηση με τις μεταρρυθμίσεις, τις πολιτικές και τα αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού πέραν των 315 εκατομμυρίων Ευρώ που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», χωρίς να συνυπολογίζονται τα έργα και οι πολιτικές που δεν περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο.

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει με λεπτομέρεια το έργο που έχει επιτελεστεί επί διακυβέρνησης του στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Επίσης θα δοθεί η πλήρης εικόνα στην κοινωνία των πολιτών για τις πρόνοιες του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» που εμπίπτουν στον εν λόγω τομέα και πώς αυτές θα υλοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κας Στάλως Χατζηγιάννη – Χριστοδούλου.

Την Τρίτη, 17 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει από το πρωί περιοδεία στη Λάρνακα, όπου θα δει από κοντά έργα, θα εγκαινιάσει κτηριακές εγκαταστάσεις και θα παρακολουθήσει δράσεις που εμπίπτουν στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Συγκεκριμένα θα εγκαινιάσει το Κέντρο Αξιολόγησης Ατόμων με Αναπηρίες της επαρχίας Λάρνακας, στο Μενεού, και τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης στο Δήμο Λάρνακας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί και κατοικία υποστηριζόμενης διαβίωσης στις Καμάρες. Στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνονται και παρουσιάσεις στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Λάρνακας.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Τετάρτη, 18 Μαΐου, στις 10 το πρωί θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη, 19 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Λεμεσό. Η επίσκεψη εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο παρακολούθησης και παρουσίασης δράσεων, οι οποίες εμπίπτουν στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Θα επισκεφθεί το δημόσιο νηπιαγωγείο στον Πύργο Λεμεσού, θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων του Δήμου και θα επισκεφθεί τις δημοτικές υποδομές στην περιοχή Τσιρείου «Πρόγραμμα Σχεδία». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και παρουσιάσεις στο Δημαρχείο Λεμεσού.

Την ίδια μέρα στις 7μ.μ., ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Αλ Σαφάτι, με τον οποίο θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις αλλά και το περιφερειακό πλαίσιο με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και την Υφυπουργό Πρόνοιας για να μελετηθούν τρόποι αντιμετώπισης των πληθωριστικών τάσεων που παρατηρούνται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 

(ΡΜ/ΙΚ)