Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-07-2018 11:56

Χαιρετισμός Διευθύντριας του ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εκστρατείας για πρόληψη των πυρκαγιών

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε εκλεκτούς συνεργάτες, για την παρουσίαση μιας εκστρατείας για ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον τόπο μας διαχρονικά. Η πρόκληση πυρκαγιών και η καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος έγινε, δυστυχώς, τα τελευταία καλοκαίρια μέρος της καθημερινότητάς μας.

Το σημαντικότερο κενό που εντοπίζεται είναι στην ενημέρωση του κοινού και στην καλλιέργεια κουλτούρας που θα συμβάλει τα μέγιστα στην πρόληψη των πυρκαγιών. Τα δεδομένα δεν μας τιμούν σαν κοινωνία. Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών προκαλείται από ανθρώπινα λάθη και απερισκεψία, αλλά συχνά είναι και απόρροια της ελλιπούς ενημέρωσης.

Αυτός ήταν και ο κυριότερος στόχος που θέσαμε, ξεκινώντας αυτή τη σημαντική συνεργασία με τα αρμόδια κρατικά Τμήματα και Υπηρεσίες. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση εκστρατείας σε όλα τα Μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να στείλουμε σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται το μήνυμα ότι η ευθύνη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι τεράστια, ανήκει αποκλειστικά σε εμάς και επηρεάζεται από τις πράξεις μας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ετοιμάστηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, τα οποία θα μεταδίδονται παγκύπρια από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, περίοδος που σύμφωνα με τα στοιχεία εκδηλώνονται οι περισσότερες πυρκαγιές, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται στην Κύπρο.

Παράλληλα, ετοιμάστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο -σας έχει διανεμηθεί και σήμερα-, το οποίο διανεμήθηκε ως ένθετο στις εφημερίδες, και ταυτόχρονα οι πολίτες μπορούν να το εντοπίσουν και στα δημόσια νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη παγκύπρια. Επιπρόσθετα, το φυλλάδιο διανεμήθηκε στα νοικοκυριά σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η εκστρατεία προβάλλεται παράλληλα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύοντας στις ομάδες του πληθυσμού που πλέον έχουν έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τείνουν να κατανοούν περισσότερο τα μηνύματα που προβάλλονται στα social media.

Προσωπικά, η ικανοποίηση και η χαρά μου για τη δουλειά που έγινε είναι ειλικρινής και μεγάλη. Στην πορεία της ετοιμασίας της εκστρατείας, καταφέραμε από αποσπασματικές Υπηρεσίες και Τμήματα από τέσσερα διαφορετικά Υπουργεία, να γίνουμε μια δυνατή ομάδα που εργάστηκε για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών.

Από καρδιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Μάρκο, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και τον αγαπητό Χαράλαμπο, Διευθυντή του Τμήματος Δασών, και τους συνεργάτες τους για την πολύτιμη συμβολή τους με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, και για την υπομονή και επιμονή τους, ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω να απευθύνω και στον αγαπητό Αντρέα, Διευθυντή των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών. Δεν ήταν εύκολος ο συντονισμός για διανομή των 300 χιλιάδων φυλλαδίων στα νοικοκυριά της Κύπρου, αλλά εσείς το φέρατε εις πέρας με επιτυχία. Ευχαριστώ επίσης τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας και στήριξαν την προώθηση του υλικού της εκστρατείας στα δημόσια νοσηλευτήρια και τα ΚΕΠ παγκύπρια αλλά και τους ακούραστους συνεργάτες μας στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο, για την τάχιστη, άμεση και εξαιρετική συνεργασία.

Τέλος, επιτρέψετέ μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη δική μου ομάδα, όλους τους Λειτουργούς Τύπου εδώ στο Γραφείο μας, που εργάστηκαν εντατικά και αποτελεσματικά για την επιτυχή ολοκλήρωση και προώθηση της εκστρατείας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών είμαστε πανέτοιμοι να στηρίξουμε με επαγγελματισμό τις προσπάθειες που γίνονται για προβολή και προώθηση κοινωνικών ζητημάτων.

Φίλες και φίλοι,

Για την εκστρατεία εργαστήκαμε όλοι με πολλή όρεξη και πολύ σκληρά, με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα της πρόληψης των πυρκαγιών και της προστασίας του φυσικού πλούτου μας.

Όσες όμως εκστρατείες κι αν γίνουν από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές, όσα εύηχα μηνύματα κι αν επιλέξουμε να προβάλουμε, το στοίχημα παραμένει ένα: Η συνειδητή κατανόηση από κάθε πολίτη ξεχωριστά πως είναι στο χέρι μας να ενεργούμε υπεύθυνα πρώτιστα απέναντι στον εαυτό μας και έπειτα απέναντι στους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον.

Δεν είναι επιδίωξη καμίας Αρχής να επιβάλλει αυστηρές ποινές σε όσους ηθελημένα ή μη προκαλούν πυρκαγιές. Εξάλλου, όταν το κακό έχει γίνει ήδη, η όποια ποινή δεν έχει καμία ουσία. Ας είμαστε, λοιπόν, όλοι διπλά προσεκτικοί, σχηματίζοντας αψίδα προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.

(ΜΚΥ/ΜΓ/ΣΧ)