Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2022 15:59

Συστάθηκε η Κυπριακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, στο πλαίσιο του Διακοινοβουλευτικού Διαλόγου 3+1

Οριστικοποιήθηκε σήμερα η σύνθεση της Κυπριακής Ομάδας, η οποία θα μετέχει στον Διακοινοβουλευτικό Διάλογο 3+1. Στην ομάδα θα συμμετέχουν μέλη από τις τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συμμετέχουν οι κ.κ. Χάρης Γεωργιάδης και Νίκος Τορναρίτης, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις οι κ.κ. Γιώργος Λουκαΐδης και Άριστος Δαμιανού και εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος οι κ.κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Η Διακοινοβουλευτική Συνεργασία 3+1, μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Βουλής των Ελλήνων, του Κοινοβουλίου του Ισραήλ και του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποτελεί τη συνέχεια της, σε κυβερνητικό επίπεδο, συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Κράτους του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Κράτους του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, σε τηλεδιάσκεψή τους που έλαβε χώρα στις 9 Μαΐου 2022, επαναβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από το σχήμα 3+1. Αποφάσισαν επίσης να εντείνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, των δράσεων για το κλίμα, όπως και της ετοιμότητας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συμβάλλοντας στην ανθεκτικότητα, την ενεργειακή ασφάλεια και τη διασυνδεσιμότητα στην περιοχή μέσω ενός οδικού χάρτη με συγκεκριμένους στόχους για το επόμενο έτος.

Η πρώτη συνάντηση των τεσσάρων κοινοβουλευτικών ομάδων, στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας 3+1, προγραμματίζεται εντός του 2022, είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία στην Ουάσιγκτον. Σημειώνεται ότι στην εξαμελή ομάδα του Κογκρέσου μετέχει και ο Γερουσιαστής Μενέντεζ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)