Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2022 15:00

Πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση υπηρεσιών για τις ανάγκες του Κλάδου Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) ενδιαφέρεται για τη μίσθωση υπηρεσιών δύο (2) ατόμων για τις ανάγκες της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται στο Προσχέδιο με τίτλο «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών» και σας προσκαλεί, νοουμένου ότι διαθέτετε τα απαιτούμενα προσόντα, ως καθορίζονται κατωτέρω, να υποβάλετε Δήλωση Ενδιαφέροντος. Η Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών θα ισχύει για περίοδο ενός έτους από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ενδέχεται να παραταθεί για πρόσθετη περίοδο που δε θα υπερβαίνει συνολικά τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες. 

Α. Αντικείμενο Υπηρεσιών

  1. Αναζήτηση ειδήσεων για συγκεκριμένη θεματολογία, σύμφωνα με τις προτεραιότητες του Κλάδου Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ.
  2. Επιλογή των γραπτών ή προφορικών κειμένων προς μετάφραση ή/και περίληψη μέσω σύντομης σύσκεψης (αρχικά η σύσκεψη θα λαμβάνει χώρα με φυσική παρουσία, αργότερα δύναται να γίνεται και επιγραμμικά).
  3. Μετάφραση των επιλεγμένων άρθρων, ειδήσεων, ομιλιών και άλλων κειμένων πριν τις 14.00 ώρα Κύπρου. Ο καθημερινός όγκος των κειμένων θα ανέρχεται στις χίλιες εφτακόσιες λέξεις με απόκλιση +/- 250 λέξεων.

Β. Απαιτούμενα Προσόντα

1.    Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος.

2.    Πολύ καλή γνώση της τουρκικής γλώσσας.

3.    Ενεργή τακτική ενασχόληση με την τουρκική γλώσσα τα τελευταία δύο (2) χρόνια.

4.    Πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας.

5.    Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Γ. Απαραίτητα Πιστοποιητικά

Για να γίνει αποδεκτή η Δήλωση Ενδιαφέροντος και να τύχει αξιολόγησης, θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύεται από τα κάτωθι πιστοποιητικά:

1.    Αντίγραφο του πανεπιστημιακού διπλώματος ή τίτλου ή ισότιμου προσόντος και μεταπτυχιακού διπλώματος (όπου εφαρμόζεται). 

2.    Αποδεικτικά στοιχεία για την ενεργή τακτική ενασχόληση με την τουρκική γλώσσα κατά τα τελευταία δύο χρόνια, π.χ. Βεβαιώσεις εργοδότη, δημοσιεύσεις, κ.α.

3.    Αντίγραφα πιστοποιητικών πολύ καλής γνώσης της τουρκικής, της ελληνικής γλώσσας και της αγγλικής γλώσσας (όπου εφαρμόζεται), όπως καθορίζονται στον κατάλογο αποδεκτών τεκμηρίων της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΔΥ (www.psc.gov.cy - Ενημέρωση - Τεκμήρια Γνώσης Γλωσσών).

Για την τουρκική γλώσσα, ως άριστη γνώση: (i) πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος ή μεταπτυχιακό δίπλωμα αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος σε οποιαδήποτε χώρα σε πρόγραμμα σπουδών του οποίου η γλώσσα διδασκαλίας είναι η τουρκική. Πολύ καλή γνώση: (i) Απολυτήριο αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης που έχει ως βασική γλώσσα διδασκαλίας την τουρκική, (ii) πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος ή μεταπτυχιακό δίπλωμα  στις Τουρκικές Σπουδές αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος σε οποιαδήποτε χώρα σε πρόγραμμα σπουδών του οποίου η γλώσσα διδασκαλίας ΔΕΝ είναι η τουρκική.

4.    Βιογραφικό σημείωμα.

5.    Φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητας.

Σημείωση: Στην Δήλωση Ενδιαφέροντος ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να επισυνάπτει αντίγραφα όλων των απαιτούμενων από την προκήρυξη πιστοποιητικά. Πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών και βεβαιώσεων να παρουσιαστούν, εφόσον ζητηθούν για έλεγχο. Προσόντα για τα οποία δεν υποβάλλονται με την Δήλωση Ενδιαφέροντος τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Δ. Υποβολή Δήλωσης Ενδιαφέροντος και προθεσμία

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη, και ώρα 11:00 π.μ., ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την παροχή υπηρεσιών στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στην ηλεκτρονική διεύθυνση (turkish.affairs@piopress.net). Δηλώσεις Ενδιαφέροντος που θα λαμβάνονται μετά την πιο πάνω καθορισμένη προθεσμία δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα κάτωθι στοιχεία:

1.    Η επιστολή Δήλωσης Ενδιαφέροντος, και

2.    Όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αναφέρονται στην παράγραφο Γ πιο πάνω.

Ε. Διαδικασία

1. Η επιλογή των δύο (2) ατόμων θα γίνει από τριμελή Επιτροπή, την οποία έχει συστήσει η διεύθυνση του ΓΤΠ και η οποία θα εξετάσει τις Δηλώσεις Ενδιαφέροντος και τα αποδεικτικά στοιχεία των ενδιαφερομένων αιτητών/τριών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

2. Οι αιτητές/τριες που πληρούν τις απαιτήσεις του διαγωνισμού θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη και θα καταταχθούν σε σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια: 

 

Βαρύτητα

Επιπρόσθετα προσόντα

50%

(α) Άριστη γνώση της τουρκικής γλώσσας – 100 μονάδες

 

(β) Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας – 75 μονάδες

 

(γ) Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας – 50 μονάδες

 

(δ) Άλλα πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα, πέραν του απαιτούμενου Πανεπιστημιακού διπλώματος ή τίτλου ή ισότιμου προσόντος:

Μεταπτυχιακός ή δικτατορικός τίτλος σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης – 50 μονάδες

 

 

(ε) Επιπρόσθετη τακτική ενασχόληση με την  Τουρκική γλώσσα: 5 μονάδες για κάθε επιπρόσθετο έτος.

 

Προφορική Συνέντευξη

50%

3. Οι δύο (2) επιλεγέντες/είσες αιτητές/τριες θα κληθούν να υπογράψουν τη «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών». Η λίστα με τη σειρά κατάταξης που θα καταρτιστεί θα ισχύει για περίοδο δύο ετών και θα χρησιμοποιείται σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη αντικατάστασης ή/και για την εξασφάλιση πρόσθετων υπηρεσιών. 

4. Με την υποβολή της ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ο/η αιτητής/τρια αποδέχεται τους όρους της εν λόγω Συμφωνίας και σε περίπτωση που επιλεγεί, αναλαμβάνει όπως προσέλθει, εντός καθορισμένης προθεσμίας, για την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας. Σε περίπτωση που επιλεγέντας/ούσα αιτητής/τρια δεν προσέλθει για την υπογραφή της Συμφωνίας εντός της καθορισμένης προθεσμίας, τότε η σύμβαση δύναται να ανατεθεί στον/στην επόμενο αιτητή/τρια με βάση τη σειρά κατάταξης που θα δημιουργηθεί που πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

5. Κατά την υπογραφή της Συμφωνίας, κάθε επιλεχθείς/είσα αιτητής/τρια θα πρέπει να προσκομίσει στο ΓΤΠ Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου. Σε περίπτωση μη προσκόμισης του υπό αναφορά Μητρώου, το ΓΤΠ δεν θα υπογράψει Συμφωνία με τον/την συγκεκριμένο/η αιτητή/τρια.

(ΔΨ/ΜΓ)