Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2022 14:43

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου - 27 Μαΐου 2022

Στη σημερινή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα παρουσίασε τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, σε σχέση με τα εναπομείναντα μέτρα κατά της νόσου COVID-19. Tις τελευταίες βδομάδες συνεχίζει να καταγράφεται σταθερή πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες και περαιτέρω μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσηλευτήρια, γεγονός που εγείρει την ανάγκη αναθεώρησης και αναπροσαρμογής προστατευτικών μέτρων αναχαίτισης της νόσου COVID-19, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ατομικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) από την 1η Ιουνίου 2022, την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας όπως νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (εξωτερικά ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης) και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

β) από την 1η Ιουνίου 2022, όπως επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapidtest) ή PCR ισχύος 48ωρων (1 άτομο ανά επίσκεψη).

  • Νοείται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων και επισκέψεων, εφόσον εξασφαλιστεί έγκριση από τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου.

(ΑΦ/ΝΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα