Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-05-2022 20:17

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση των έντεκα συν τρία, μέτρων της Κυβέρνησης για τη μείωση των επιπτώσεων του παγκόσμιου φαινομένου της ακρίβειας, ο κ. Στεφάνου δεν είδε ή δεν θέλησε να δει πως επρόκειτο για ένα πακέτο προτάσεων που προήλθε μετά από διάλογο με φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Μέτρα που ήδη ελήφθησαν ή αποφασίστηκαν χθες που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ, με κόστος 300 εκ ευρώ, τόσο οριζόντια  όσο  και στοχευμένα εκεί που πρέπει: Στους ευάλωτους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη στήριξης, χωρίς όμως να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Υποτιμά ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τη στήριξη στους συνταξιούχους και τις αυξήσεις σε 165 χιλιάδες δικαιούχους.

Υποτιμά το εφάπαξ σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Υποτιμά τις επιδοτήσεις σε οικογένειες για υπηρεσίες φροντίδας, και τα στοχευμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, τη στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών, των γεωργών και κτηνοτρόφων με συγκεκριμένα προγράμματα.

Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα να παρακολουθούμε και με αμεσότητα να απαντάμε στις ανάγκες, όχι με προαποφασισμένες για μικροκομματικές σκοπιμότητες συνταγές, αλλά με προτάσεις που πραγματικά έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε με την ίδια αποτελεσματικότητα μια τρίτη, πολύπλοκη και δύσκολη κρίση.

(ΡΜ/ΣΧ)