Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-05-2022 12:31

Διευκρινίσεις Υπουργείου Υγείας για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2022

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 27 Μαΐου 2022, αναφορικά με την άρση εναπομεινάντων μέτρων κατά της νόσου COVID-19 το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από την 1η Ιουνίου 2022 τίθενται σε ισχύ τα ακόλουθα:

α) αναστέλλεται ηυποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους.

  • Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες άνω των 12 ετών σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτηρίων, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

β) επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapidtest) ή PCR ισχύος 48ωρων για άτομα άνω των 6 ετών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

  • Νοείται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων και επισκέψεων, εφόσον εξασφαλιστεί έγκριση από τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου.

γ)  Κατάργηση Σχεδίου Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και λειτουργία των Αερολιμένων και των Λιμανιών.

  • Όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξαρτήτως από τη χώρα προέλευσής τους, δεν θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigenrapidtest).


(ΑΦ)