Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2018 08:21

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Ιουλίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 23 κλήσεις για βοήθεια, έντεκα πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 08.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διπλοκάμπινο μάρκας Mitsubishi το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο σε περιοχή του κόλπου των Κοραλλίων στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Αγροτικός Σταθμός Πέγειας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 08.41. Το όχημα ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία και είχε δηλωθεί κλοπιμαίο στην Αστυνομία. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Η ώρα 14.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μεταξύ των χωριών Καντού - Κυβίδες στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πόλις και επαρχίας Λεμεσού με συνολικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.50. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλε μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Επίσης έκανε ρίψεις νερού και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου έξι δεκαρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 20.27 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Στρουμπί προς Γιόλου στη Πάφο. Δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν  ένα όχημα μάρκας ΤΟΥΟΤΑ ALEX  με μια γυναίκα οδηγό η οποία απελευθερώθηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Το άλλο όχημα ένα ημιφορτηγό μάρκας MAZDΑ στο οποίο επέβαινε ένα άτομο από την Ρουμανία αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και, αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

(ΜΓ)