Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2022 17:10

Υπ. Μεταφορών: Σημαντικές οι συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ορθής οδικής συμπεριφοράς

Ο Υπουργός Μεταφορών παρέστη σε εκδήλωση της Flexcar Κύπρου για την οδική ασφάλεια

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η διαδραστική εκδήλωση της εταιρείας Flexcar Ltd για την Οδική Ασφάλεια “Drive Safe Live Safe”, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου. Μια πρωτοποριακή συνέργεια μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που ξεκίνησε ως σκέψη για προσφορά στην κοινωνία από τη Flexcar στην Κύπρο, μεγάλωσε με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων της χώρα μας, αγκαλιάστηκε από τον Υπουργό, αλλά και την Αστυνομία Κύπρου και, θα ολοκληρωθεί με την οικονομική συνεισφορά όλων των συντελεστών της εκδήλωσης προς τη Μονάδα Αποκατάστασης Ατυχημάτων του Μελάθρου Αγωνιστών.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε η εκδήλωση, ευχαρίστησε αρχικά την Flexcar για την πρωτοβουλία να διοργανώσει την εκδήλωση, βάζοντας στο επίκεντρό της το μείζον κοινωνικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του, αφού, όπως είπε, η εκδήλωση είναι σε ευθυγράμμιση με τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. «Η ασφαλής αξιοποίηση του οδικού δικτύου από όλους του χρήστες, πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, οδηγούς οχημάτων, συνιστά προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αλλά και για μένα προσωπικά. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός και παράλληλα ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, έθεσα ως πρώτιστο στόχο μου την ανάληψη πρωτοβουλιών που να στοχεύουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την προστασία ανθρώπινων ζωών», επεσήμανε ο κ. Καρούσος. Σημείωσε επίσης πως οι αρμόδιοι φορείς εντοπίζουν την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση των πολιτών μέσα από εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν στόχο τη μεταφορά των σωστών μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια.

«Για αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι η Flexcar έφερε κοντά όλες τις αντιπροσωπείες εισαγωγέων αυτοκινήτων, δείχνοντας ότι η παρουσία όλων σας στον χώρο του αυτοκινήτου δεν περιορίζεται στην εμπορική σας δραστηριότητα, αλλά έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Η σημερινή δράση σας έχει μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια για εμπέδωση της ασφαλούς οδικής συνείδησης και την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων στους δρόμους. Είναι όμως ιδιαίτερα συγκινητική και η ενέργειά σας να συνεισφέρετε οικονομικά στη Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Αυτού του είδους οι πράξεις, αγαπητέ Γιώργο και φίλοι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αυτοκινήτων, είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκουμε μέσα από το κάλεσμα. Τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Είμαι σίγουρος πως η πρωτοβουλία σας θα αποτελέσει την αρχή για σύμπραξη και δημιουργία συνεργιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ανάπτυξη συνεργειών», δήλωσε ο κ. Υπουργός.

Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Δημήτρης Δημητρίου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δραστηριοποίηση γύρω από τα θέματα της οδικής ασφάλειας στον τόπο μας, και ειδικά προς τις εταιρείες αυτοκινήτων στην Κύπρο και δη τη Flexcar  Κύπρου, που μέσω της εκδήλωσης έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ασφαλής οδήγηση σώζει ζωές. Πρόσθεσε πως είναι ακλόνητη πεποίθησή μας ότι η αποτελεσματική και μόνιμη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας μπορεί να εδραιωθεί κυρίως μέσω της δημιουργίας οδικής συνείδησης. Έμφαση, λοιπόν, πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη των ενδεδειγμένων στάσεων και συμπεριφορών, έτσι ώστε, ο Κύπριος πολίτης να εισέλθει στο στάδιο μιας κοινωνικά ώριμης οδικής συμπεριφοράς.

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της Flexcar Κύπρου κ. Γιώργος Χατζηδημητρίου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση δήλωσε πως οι έντονοι ρυθμοί ζωής, η αύξηση των προβλημάτων τόσο οικονομικών όσο και κοινωνικών που επιτείνονται από τους εξωγενείς παράγοντες, κάνουν τη ζωή μας ολοένα και πιο πολύπλοκη. Προς τον σκοπό αυτό, η Flexcar Κύπρου έχει εισάγει τα τελευταία χρόνια έναν «ευέλικτο» τρόπο απόκτησης και χρήσης αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα νέο lifestyle, επιτρέποντας μας να ξεχάσουμε ότι πρόβλημα συνδέεται με το αυτοκίνητο, εκτός από το καύσιμο.

«Το μοναδικό θέμα στο οποίο η Flexcar δεν έχει καμία ευελιξία είναι η άποψή μας για την οδική ασφάλεια. Ένας σημαντικός παράγοντας στην ασφάλεια είναι η άριστη κατάσταση του αυτοκινήτου. Τακτικοί έλεγχοι, σωστή συντήρηση, καλή ποιότητα ελαστικών, είναι όλα σημαντικά για την ασφάλεια. Η Flexcar ακολουθεί πιστά τα standards, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα οχήματά μας είναι σε άριστη κατάσταση ανά πάσα στιγμή», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Τέλος, ο Πρεσβευτής Οδικής Ασφάλειας κ. Αλέξης Δημητρίου μίλησε για τη σημασία της ζωής και τη προσοχή αυτής όταν οδηγούμε. «Η πραγματικότητα», είπε, «είναι ότι 1 δευτερόλεπτο απροσεξίας μπορεί να τερματίσει ή να ανατρέψει μια ζωή ολοκληρωτικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες karting ανάμεσα σε στελέχη του Υπουργείου και της Αστυνομίας, εκπροσώπων των ΜΜΕ, των εκπροσώπων των αντιπροσωπειών των αυτοκινητοβιομηχανιών και της Flexcar. Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρότρυναν τους διοργανωτές να θεσμοθετήσουν και να επαναλαμβάνουν ετησίως την εκδήλωση, μέσω της οποίας δίνονται τα σωστά μηνύματα για προστασία των πολιτών στο οδικό δίκτυο.

(ΜΚυ)