Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-06-2022 18:12

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε συνάντηση με τον Αναπλ. Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας κ. Olivier Cadic, με την ευκαιρία της συμμετοχής του κ. Cadic, ως ομιλητή σε συνέδριο του Ινστιτούτου Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Cadic αναφέρθηκαν στις δυνατότητες και στη σημασία της περαιτέρω αναβάθμισης των ήδη εξαίρετων σχέσεων Κύπρου - Γαλλίας σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα συμβάλει στην επίτευξη του κοινού τους στόχου για διασφάλιση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας τη δυνατότητα της Κύπρου να δράσει αποτελεσματικά, ως αξιόπιστος παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι ενίσχυσης της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα ενόψει των ευκαιριών που προκύπτουν για τις Γαλλικές εταιρίες, από την αξιοποίηση της Κύπρου ως πύλης προς τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος. Όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος, παρά το σημαντικό οικονομικό πλήγμα που δέχθηκε, ευθυγραμμίστηκε συνειδητά με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ως θέμα αρχής, όντας προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα