Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2022 15:35

Τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης «Τιμή στα θύματα του Ολοκαυτώματος»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης «Τιμή στα θύματα του Ολοκαυτώματος – Μάχη ενάντια στον αντισημιτισμό», ο οποίος προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2021 από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου και η Αναπληρώτρια Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κα Noga Caspi.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός ευχαρίστησε την κα Noga Caspi, Αναπληρώτρια Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται τον Αύγουστο,  για την άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εδώ παραμονής της.

Στη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Ολοκαυτώματος κατά τη  σχολική χρονιά 2021 - 2022, καθώς και αποσπάσματα από τα έργα των μαθητών/τριών που τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια των μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες με περισσή ευαισθησία σκιαγράφησαν τα συναισθήματά τους. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στους μαθητές και μαθήτριες από την Αναπληρώτρια Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κα Noga Caspi, τη Γενική Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης δρα Πολύμνια Χατζηνεοφύτου και την Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων δρα Αντωνία Λοΐζου.

ΙΠ