Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2022 09:39

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη και κ. Χρίστος Σενέκης μεταβαίνουν στο Μπέρμιγχαμ για την 29η Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ.ΟΑΣΕ

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής κυπριακής αντιπροσωπίας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη  και κ. Χρίστος Σενέκης, μέλη της  κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κ.Σ.ΟΑΣΕ, μεταβαίνουν αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου, στο Μπέρμιγχαμ,  για να συμμετάσχουν στην 29η Ετήσια Σύνοδο της Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2 και 6 Ιουλίου 2022.

Θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι, μεταξύ άλλων, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι πολιτικές και ανθρωπιστικές συνέπειές της, η πυρηνική ασφάλεια και η απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, οι προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές, η εμπορία ανθρώπων και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Θέματα συζήτησης θα είναι επίσης η κλιματική αλλαγή, η ανεξαρτησία της κοινωνίας των πολιτών, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Θα συζητηθούν επίσης και θα τεθούν προς έγκριση πρόσθετα ψηφίσματα, εκ των οποίων ψήφισμα που κατέθεσε η κα Χαραλαμπίδου, υπό την ιδιότητα της Ειδικής Αντιπροσώπου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με τίτλο «Κώδικας Δεοντολογίας για τα Μέλη της Κ.Σ.ΟΑΣΕ».

Οι Κύπριοι βουλευτές θα λάβουν μέρος σε κοινές και χωριστές συνεδρίες των τριών Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης- Επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα. Τα ψηφίσματα των τριών Επιτροπών, καθώς και πρόσθετα ψηφίσματα επί διαφόρων θεμάτων, τα οποία θα εγκριθούν από την Ολομέλεια, θα αποτελέσουν την Τελική Διακήρυξη της Συνόδου.

Εξάλλου, η κα Χαραλαμπίδου, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας, Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ο κ. Χατζηγιάννη, ως Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, θα λάβουν μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην παρούσα Σύνοδο, καθώς και στις επόμενες δραστηριότητες και τη λειτουργία της Συνέλευσης. Επίσης, ο κ. Χατζηγιάννη θα λάβει μέρος σε συνεδρία της ad hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Τέλος, η κα Χαραλαμπίδου θα συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο ΟΑΣΕ και το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR), με θέμα τον ρόλο των Κοινοβουλίων στην προώθηση της κοινοβουλευτικής ακεραιότητας.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, την ολομέλεια της Συνέλευσης θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsey Hoyle.   

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα