Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-07-2022 15:05

Καταχωρίσθηκε στο Δικαστήριο, από τον Γενικό Εισαγγελέα, ποινική υπόθεση που αφορά στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera

Καταχωρίσθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο, ποινική υπόθεση που αφορά τόσο σε ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα προσαχθούν τέσσερα φυσικά πρόσωπα. Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν αδικήματα συνομωσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εφιστούν την προσοχή στην αναγκαιότητα αποφυγής δημοσιοποίησης ευαίσθητων λεπτομερειών της υπόθεσης για σκοπούς προστασίας όλων των διαδικασιών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων (περιλαμβανομένου του τεκμηρίου αθωότητας) και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

(ΜΛ)