Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-09-2022 13:46

Συμπερίληψη επικοινωνιακών μηνυμάτων για την Οδική Ασφάλεια σε διαφημίσεις που αφορούν αλκοόλ και οχήματα

Εγκρίθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου μέσω της οποίας τροποποιείται «Ο περί Οδικής Ασφάλειας» Νόμος ούτως ώστε να είναι υποχρεωτική η συμπερίληψη μηνυμάτων σε διαφημίσεις που σχετίζονται με οχήματα και αλκοόλ.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε: «Πρόκειται για ακόμα ένα εργαλείο που θα έχουμε πλέον στην διάθεση μας όσον αφορά την οδική ασφάλεια. Όπως και σε προϊόντα καπνού τοποθετείται προειδοποιητικό μήνυμα υγείας, έτσι και σε διαφημίσεις και προϊόντα που έχουν σχέση με την οδική ασφάλεια, όπως τα οχήματα και η πώληση αλκοόλ, θα είναι υποχρεωτικό να τοποθετούν μήνυμα που είναι σχετικό με την οδική ασφάλεια. Είναι μια πρακτική που ακολουθούν και άλλα κράτη στο εξωτερικό για διάφορα θέματα με επιτυχία και πλέον θα εφαρμοστεί και στην Κύπρο».

Ο κ. Καρούσος συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή προσθέτοντας ακόμα ένα εργαλείο αντιμετώπισης θεμάτων που άπτονται της οδικής ασφάλειας.

(ΘΓ/ΕΚ/ΣΧ)