Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2022 21:59

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή κατά την τέλεση των εγκαινίων της Φωτογραφικής Έκθεσης του ΓΤΠ «On the line», στην Πάφο

Αγαπητοί Φίλοι,

Η έκθεση αυτή απεικονίζει με παραστατικό τρόπο το δράμα που η πατρίδα μας βίωσε στις 20 Ιουλίου του 1974 όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο καταλαμβάνοντας το 37% του εδάφους της και εκτοπίζοντας από τα σπίτια τους 200.000 Ελληνοκύπριους οι οποίοι έκτοτε παραμένουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.

Για 48 χρόνια παρακολουθούμε την Τουρκία να εποικίζει τα κατεχόμενα εδάφη μας, μεταφέροντας μαζικά Τούρκους από την Τουρκία.

Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει μια νέα απειλή. Ένα χειρότερο και πιο επικίνδυνο Αττίλα με την συστηματική διοχέτευση παράτυπων μεταναστών προς τις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές μέσω της πράσινης γραμμής.

Μετά τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας, αυτή η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία σκοπό έχει την δημογραφική αλλοίωση και αλλοτρίωση και των ελεγχομένων από την Δημοκρατία περιοχών. Είναι μια υβριδική απειλή σε βάρος τόσο της Κύπρου όσο και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι γι΄αυτό τον λόγο που καλούμε όλους εσας να στηρίξετε τις προσπάθειες μας για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αυτό απεικονίζει αυτή η μικρή σε μέγεθος αλλά τόσο περιεκτική συλλογή εικόνων από το φωτογραφικό αρχείο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Οι λειτουργοί του ΓΤΠ, τους οποίους θερμά ευχαριστώ για την εξαιρετική τους δουλειά, μπόρεσαν να ενώσουν τη νοητή γραμμή που συνδέει τη μεγάλη πληγή της Κύπρου, την τουρκική εισβολή με τη σύγχρονη πληγή, αυτή του μεταναστευτικού.

 

(ΕΦυς/ΕΚ/IK)