Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2018 13:41

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη

Γεννήθηκε στις 26/1/1974 στη Λευκωσία. Είναι νυμφευμένος με την κα Μαρία Χαραλάμπους Αγγελίδη και έχουν ένα γυιο, τον Ανδρέα και μία κόρη, την Μελίνα.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ το 1991, πήρε Πτυχίο Νομικής (Bachelor of Law-LLB) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham το 1996 και Barrister at Law (Gray’s Inn- Bar Vocational Course) το 1997. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία από το 1991 μέχρι το 1993 ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΠΖ.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και απέκτησε την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος το 1997.

Εργάζεται ως Δικηγόρος, Ιδρυτικός Συνέταιρος και Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

Υπηρετεί το επάγγελμα του δικηγόρου με εκτεταμένη εμπειρία ιδιαίτερα σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, ιατρικής αμέλειας, αστικού και εταιρικού δικαίου και υποθέσεων διαιτησίας. Χειρίστηκε περίπλοκες και σοβαρές υποθέσεις σε δικαστήρια της Κύπρου και του εξωτερικού και ασχολήθηκε εκτεταμένα στη παροχή νομικών γνωματεύσεων επί νομικών σημείων του Κυπριακού Δικαίου. Αντιπροσώπευσε το γραφείο στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Δικηγόρων Προσωπικών Τραυματισμών και υπήρξε μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Επίσης, από το 2013 είναι επισκέπτης καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University καθώς και συγγραφέας νομικών άρθρων και ομιλητής σε συνέδρια επί νομικών θεμάτων.

------------------------------