Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-10-2022 09:49

Οδικές εργασίες και ρυθμίσεις οδικής κυκλοφορίας στις Επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας


1. Εργασίες τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, μεταξύ Πύργου και Μονής

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το ΣΑΛΑ ανακοινώνουν ότι, την περίοδο 29/10/2022 – 19/11/2022, θα εκτελούνται εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία, σε τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Λευκωσίας (Β1) στο τμήμα μεταξύ Πύργου και Μονής.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 120μ. περίπου και η διαχείριση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το ΣΑΛΑ απολογούνται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλούν το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.


2. Διεξαγωγή φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου, στη Λευκωσία

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 30/10/2022, από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι το αργότερο, ο πιο κάτω δρόμος στη Λευκωσία θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση λόγω της διεξαγωγής φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος / δρόμου με την ονομασία «Race for The Cure»:

  • Δρόμος μπροστά από τα Φυτώρια Αθαλάσσας, από τη συμβολή του με τη Λεωφ. Αθαλάσσας παρά την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου μέχρι τη συμβολή του με τον Δρόμο Β1 - Λεωφ. Λεμεσού (δρόμος προς το Εμπορικό Κέντρο «Mall of Cyprus» / Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας).


3. Εργασίες κατασκευής Φάσης 1 Οδικού Δικτύου Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού, που ήταν κλειστός από τις 21/1/2020, θα παραμείνει κλειστός για την τροχαία κίνηση για χρονικό διάστημα ακόμα τεσσάρων μηνών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, όλη η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.


Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.


(ΜΒ/ΕΧΡ)