Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2023 20:26

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια έργων της κοινότητας Χλώρακας

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση που τέλεσα τα εγκαίνια μιας σειράς έργων υψίστης σημασίας, όσον αφορά την αναζωογόνηση της κωμόπολης, αλλά και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών τόσο προς τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της.

Και επιτρέψτε μου προ της όποιας άλλης αναφοράς να συγχαρώ τον φίλο Πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής Αρχής, για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν με στόχο την υλοποίηση του οράματος που έχουν θέσει πάντα με στόχο την πρόοδο της κωμόπολης και την ευημερία των κατοίκων.

Ένα όραμα το οποίο ενστερνιστήκαμε ως kυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας εμπράκτως την αναπτυξιακή πολιτική του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Προς τούτο, θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου, αφού μέσα από την αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έχουν προωθηθεί σωρεία αιτημάτων που τέθηκαν ενώπιον μας, η υλοποίηση των οποίων έχει επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινότητα. Έχει δημιουργηθεί μια άλλη Χλώρακα, οφείλω να πω. Αν δεν τύγχαινε να επισκεπτόμουν και τα εγκαίνια και αν ήμουν περαστικός διερωτώμαι αν θα διαπίστωνα ότι είμαι στη Χλώρακα ή σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή παραδοσιακή κωμόπολη.

Σας ευχαριστώ θερμά διότι πραγματικά μοιράζομαι μαζί σας την περηφάνεια. Σας ευχαριστώ διότι άξιζαν οι προσπάθειες να σταθούμε στο πλευρό σας, να χρηματοδοτήσουμε έργα, όπως πράξαμε βεβαίως και στον Δήμο Πάφου και στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και σε όλες τις κοινότητες, όχι μόνο της επαρχίας Πάφου, αλλά και στο σύνολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ενδεικτικά και μόνο σημειώνω ότι στην κοινότητα Χλώρακας υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης έργα πέραν των 9 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν:

-    Τη δημιουργία κυματοθραυστών για προστασία της παραλίας.

-    Την αναβάθμιση του Α’ Δημοτικού Σχολείου.

-    Τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου στην Παλιά Βρύση.

-    Την εγκατάσταση ηλεκτρικού ανελκυστήρα για κάλυψη σχετικών αναγκών, στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου.

Όπως, βεβαίως, και τα έργα που έχω εγκαινιάσει:

-    H ανακαίνιση και διαμόρφωση των Γραφείων της πρώην ΣΠΕ σε κοινοτικά κτήρια, αφού το παλιό κτήριο που άνηκε στη ΣΠΕ δόθηκε σε μια καταξιωμένη τοπική Αρχή, ώστε να στεγάζεται και σε ευπρεπή γραφεία που με δικές της οικονομικές θυσίες ανακαίνισε.

-    H πρώτη φάση ανάπλασης του πυρήνα της κοινότητας.

-    H ανάπλαση της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου της Εκκλησίας Παναγίας Χρυσοαιματούσης.

-    Η διαμόρφωση των κοινοτικών κτηρίων σε Κέντρο Ενηλίκων.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι το σύνολο των έργων που έχω αναφέρει, πέραν της εμφανούς αναζωογόνησης της Κοινότητας, ενίσχυσαν τις προοπτικές για περαιτέρω οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της κοινότητας.

Αυτός, άλλωστε, υπήρξε και ο στόχος που θέσαμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας. Όχι μόνο για τη Χλώρακα, αλλά και για το σύνολο των Δήμων και κοινοτήτων μας.

Υιοθετώντας έναν στοχευμένο στρατηγικό σχεδιασμό, εφαρμόζοντας σειρά μέτρων και κινήτρων, με εθνικές στρατηγικές για ανάπτυξη της υπαίθρου, των ορεινών κοινοτήτων και των ακριτικών περιοχών, υλοποιώντας παράλληλα την εθνική στρατηγική τουρισμού και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, επιδιώξαμε να καταστήσουμε τις κοινότητές μας ελκυστικούς τόπους μόνιμης διαβίωσης, επαγγελματικής δραστηριοποίησης, αλλά και να διασφαλίσουμε την επισκεψιμότητα τους.

Καταλήγοντας, θα ήθελα για ακόμη μία φορά να συγχαρώ τον φίλο Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπως και τους προγενέστερους που συνέβαλαν είτε μέσα από τα οράματα που παρέδωσαν σε κάποιους που ανέλαβαν με πείσμα να τα υλοποιήσουν, να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για τις άοκνες προσπάθειες και το έργο που έχετε επιτελέσει μέχρι στιγμής στην κωμόπολη.

Την ίδια στιγμή, επιτρέψτε μου θερμά να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν συνδράμοντας στην υλοποίηση των έργων που εγκαινιάσαμε σήμερα.

Μέσα από τον ζήλο που επιδεικνύετε τόσο η τοπική Αρχή όσο και οι κάτοικοι, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η κοινότητα ως προορισμός αναφοράς, πλέον, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που παρουσιάζει.

Θέλω αποχαιρετώντας σας, με δεδομένο ότι εντός μερικών εβδομάδων τερματίζεται η δεκαετής παρουσία μου στη διακυβέρνηση, να σας ευχαριστήσω θερμά για την αγάπη, για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου. 

(ΡΜ/ΜΧ)