Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2023 11:05

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Κλειστοί δρόμοι στην Επαρχία Λευκωσίας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 19/2/2023, από τις 7:00 π..μ. μέχρι τις 11:00 π.μ, το αργότερο, οι πιο κάτω δρόμοι στη Λευκωσία θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την ονομασία «CYPRUS ROAD RACES GRAND PRIX»,  που διοργανώνει η ΚΟΕΑΣ σε συνεργασία με την Αστυνομία:

  • Λεωφόρος Στροβόλου, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Αθαλάσσας και στις δυο κατευθύνσεις (η οδός Ελαιώνων θα παραμείνει ανοικτή).
  • Λεωφόρος Στροβόλου από τη συμβολή της με τη Λεωφ. Αθαλάσσας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αρχ. Κυπριανού (μόνο οι λωρίδες προς Λευκωσία).
  • Οδός Αρχ. Κυπριανού, από τη συμβολή της με τη Λεωφ. Στροβόλου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της πιο πάνω εκδήλωσης, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την ομαλή και ασφαλή εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω παρακείμενων δρόμων.

2.  Κλειστός παραμένει ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας- Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού, που ήταν κλειστός από τις 21/1/2020, θα παραμείνει κλειστός για την τροχαία για χρονικό διάστημα ακόμα 3 μηνών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, όλη η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο (Ε107), διά μέσου Μαρί. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

3. Κλειστό τμήμα του δρόμου Ζυγίου – Βασιλικού – Μαρί

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης A΄ του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στις 19/2/2023 από τις 6:00 το πρωί  μέχρι τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας 20/2/2023, τμήμα του δρόμου Ζυγίου – Βασιλικού – Μαρί, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις, από το τερματικό της εταιρείας Petrolina παρά τον νέο κυκλικό κόμβο που έχει κατασκευαστεί, μέχρι το τερματικό της εταιρείας VTTV.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από παρακαμπτήριο δρόμο εντός του Ενεργειακού Κέντρου. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΕΠ/ΣΧ)