Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2023 11:33

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Κλειστή η είσοδος από τη Βιομηχανική Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 3/3/2023, από η ώρα 09:00 το πρωί και για περίοδο δύο μηνών, στο πλαίσιο κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση Α1, η είσοδος από τη Βιομηχανική Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση από τη Βιομηχανική Ιδαλίου προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα διοχετεύεται διαμέσου του κόμβου του Κοτσιάτη (Φυτώρια Σολωμού).

Επίσης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των πιο πάνω εργασιών, την ίδια ημέρα, Παρασκευή 3/3/2023, από η ώρα 09:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το απόγευμα της ίδια ημέρας, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού που διεξάγεται στις δύο αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας (αργή και μεσαία) θα μετατοπιστούν στις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας (μεσαία και γρήγορη) για περίοδο δύο μηνών ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

2. Εργασίες απομάκρυνσης των προσωρινών στηθαίων ασφαλείας από σκυρόδεμα και κατασκευής οριζόντιας σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λευκωσία

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα 6/3/2023 μέχρι και την Παρασκευή 10/3/2023, από η ώρα 10:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, στο πλαίσιο κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, Φάση Α1,θα εκτελούνται εργασίες απομάκρυνσης των προσωρινών στηθαίων ασφαλείας από σκυρόδεμα καθώς και κατασκευής οριζόντιας σήμανσης στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λευκωσία, από την έξοδο προς Χαλεπιανές μέχρι το ζυγιστικό σταθμό Λατσίων.

Κατά την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών, η τροχαία κίνηση στον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο από Λεμεσό προς Λευκωσία, θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας αντί σε δύο σε μήκος δύο χιλιομέτρων περίπου στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Τις υπόλοιπες ώρες η τροχαία κίνηση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Λευκωσία θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

3. Εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού και του Παρακαμπτήριου Δρόμου Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από την Παρασκευή 3/3/2023  μέχρι και την Κυριακή 5/3/2023, μεταξύ των ωρών 09:00 - 16:00,θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού και του Παρακαμπτήριου Δρόμου Λεμεσού, από τον κόμβο Μουτταγιάκας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του νέου Νοσοκομείου Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα εφαρμόζονται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

     I.     Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (έρεισμα) του αυτοκινητόδρομου / Παρακαμπτήριου Δρόμου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή.  Οι λωρίδες κυκλοφορίας δεν θα επηρεαστούν.

    II.     Η μία λωρίδα κυκλοφορίας των συνδετήριων δρόμων των κυκλικών κόμβων, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΜΓ/ΣΧ)