Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-03-2023 17:48

Διοργάνωση διαδικτυακού διαλόγου μεταξύ της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Ειδικού Αντιπρόσωπου για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), διοργανώθηκε σήμερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διαδικτυακή διαβούλευση μελών της ΚΣ ΟΑΣΕ με εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηγιάννη τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Συνέλευσης με εμπειρογνώμονες της κοινωνίας των πολιτών, τόσο στο πλαίσιο των τακτικών Συνόδων της, όσο και στο πλαίσιο αποστολών παρακολούθησης εκλογών και άλλων δραστηριοτήτων και σημείωσε ότι η διαβούλευση των Εισηγητών της Συνέλευσης με εκπροσώπους της κοινωνίας των Πολιτών θα πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός.

Ο Κύπριος βουλευτής επισήμανε ότι στόχος της διαβούλευσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Εισηγητές των Γενικών Επιτροπών της Συνέλευσης να παρουσιάσουν τα προσχέδια εκθέσεων και ψηφισμάτων τους ενόψει της προσεχούς Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης, ώστε οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών να καταθέσουν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους.

Αναφερόμενος δε στις Διακηρύξεις που υιοθετεί η Κ.Σ. ΟΑΣΕ, ο κ. Χατζηγιάννη εξήγησε ότι ενώ δεν είναι νομικά δεσμευτικές, εντούτοις ως πολιτικές δηλώσεις φέρουν ιδιαίτερη βαρύτητα.  Σε ό,τι αφορά στις υποβληθείσες εισηγήσεις, ο κ. Χατζηγιάννη εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι αφορούν ζητήματα που εμπίπτουν στην πολιτικο-στρατιωτική, την οικονομική-περιβαλλοντική και την ανθρώπινη διάσταση της ασφάλειας και επισήμανε ότι θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους Εισηγητές.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα