Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2023 10:04

Χαιρετισμός της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Αννας Κουκκίδη Προκοπίου κατά την τελετή διορισμού Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας για το έτος 2023-2024

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα στην τελετή διορισμού των νέων Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας για το 2023-2024. Ενός πολυσήμαντου θεσμού, ο οποίος εφαρμόστηκε με επιτυχία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενός θεσμού που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τον κόσμο. Και λέω πετυχημένος θεσμός γιατί τα μηνύματα που λαμβάνουμε σε σχέση με τη δράση των Πρεσβευτών είναι πολύ θετικά και το ενδιαφέρον πολύ μεγάλο.

Οι Πρεσβευτές μας, όπως είναι ο Αλέξης Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα μαζί μας, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να μεταφέρουν μηνύματα οδικής ασφάλειας κυρίως στους νέους μας, τους μαθητές, τους στρατιώτες και γενικά τους χρήστες του οδικού δικτύου. Μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν δράσεις, ενημερωτικές εκστρατείες, διαλέξεις και εργαστήρια σε σχολεία και στρατόπεδα.

Σήμερα αναλαμβάνουν τη σκυτάλη του θεσμού δύο νέοι άνθρωποι ο Μιχάλης Παυλίδης και ο Βλαδίμηρος Τζιωρτzής. Δύο νέοι δυναμικοί, αισιόδοξοι, με πλούσια ενεργό κοινωνική δράση που εργάζονται σκληρά και μεθοδικά ώστε να πετύχουν τα όνειρα και τους στόχους τους.

Αγαπητοί Πρεσβευτές,

Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε να αναλάβετε τον σημαντικό αυτό ρόλο, να αφιερώσατε από τον πολύτιμο προσωπικό σας χρόνο, να μεταφέρετε τις εμπειρίες, τα βιώματα και γνώσεις σας και να συνεισφέρετε στην αλλαγή της οδικής κουλτούρας των συμπολιτών μας και κατ’ επέκταση στη μείωση των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Η πολιτεία σάς επέλεξε ως Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας αφού μέσα από  τη στάση ζωής σας, το ήθος/σθένος και την πορεία σας, δείξατε ότι μπορείτε να  λειτουργήσετε ως θετικά πρότυπα για τους συμπολίτες μας και να μεταφέρετε, με αισιοδοξία, μηνύματα οδικής ασφάλειας.

Κοινός μας στόχος είναι να πετύχουμε ένα καλύτερο και πιο ασφαλές αύριο για την Κύπρο, να δημιουργήσουμε μια γενιά πιο ευσυνείδητων οδηγών και να πετύχουμε τις μηδενικές απώλειες στους δρόμους μας. 

Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τις συλλογικές μας προσπάθειες για καλλιέργεια οδικής συνείδησης, από όσο το δυνατόν πιο μικρή ηλικία, ευαισθητοποίηση των νέων και υφιστάμενων οδηγών, οι οποίοι πρέπει να εμπεδώσουν την κοινωνική ευθύνη που πρέπει να έχει ο κάθε ένας που κυκλοφορεί στο δρόμο.

Σας εύχομαι καλή αρχή στο έργο σας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία θα είναι δίπλα σας στηρίζοντας την προσπάθειά σας για εκπλήρωση του πολύ σημαντικού έργου που σήμερα αναλαμβάνετε.

Ευχαριστώ.   

ΕΠ/ΕΧΡ