Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2023 13:42

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ)


«H οικοδομική βιομηχανία επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και την ασφάλεια της καθημερινότητας»


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, απευθύνοντας σήμερα χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της οικοδομικής βιομηχανίας σε σχέση με την ανάπτυξη της οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη διασύνδεση του κλάδου με την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλεια των δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών.

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της οικοδομικής βιομηχανίας για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, σε συνδυασμό με την ανάγκη της εξειδίκευσης και της πιστοποίησης των εργαζομένων, που σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική μπορούν να συναποτελέσουν τον ενισχυμένο κυπριακό κορμό της κυπριακής οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιώτου επισήμανε ότι το Πρότυπο Επαγγελματικό Προσόν του Οικοδόμου θα αποτελέσει ένα από τα οκτώ Πρότυπα Επαγγελματικά Προσόντα που θα προωθηθούν από το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, ενώ ανέφερε ότι στο Σχέδιο Δράσης που θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση για θέματα ασφάλειας και υγείας ως προϋπόθεσης με την μορφή του safe-pass για την εργασία στην οικοδομική βιομηχανία.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης της εργατικής ειρήνης μέσα από τον κοινωνικό διάλογο για αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ομαλότητα και την σταθερότητα.

 

(ΜΠ/ΜΒ)